En bro til sindsro

Hvis man oplever at være meget stresset, kan man komme langt væk fra sig selv, og have tendens til at overgive ansvaret for sig selv og sin situation til de omkringliggende instanser. Man har så at sige brug for at eksternalisere sin egen smerte ud og væk fra én selv. Det er her vi kan få brug for hjælp til at lette denne følelse af kaos og indre konflikt. Vi har behov for støtte til at blive ledt tilbage på sporet, tilbage til vores indre ro, hvor alle vores ressourcer, al vores kreativitet strømmer frit.

Inden vi kan gå i gang med at arbejde med drømme og ønsker i livet har vi behov for først at få fast grund under fødderne. Man kan være så meget i en følelse – f.eks. følelsen af angst eller meningsløshed – at man i grunden er ude af sig selv. Man er som en druknende udelukkende optaget af én ting – at overleve. Vi har alle sammen igennem vores liv tildraget os rigtig mange oplevelser, som vi ikke har været i stand til at kapere, eller integrere på en balanceret måde. Som et udslag af disse umiddelbart uoptagelige oplevelser, er det helt naturligt, at lageret for hvor meget vi kan fortrænge på et tidspunkt vil blive fyldt. Billedligt set kan man sige at vores system i dette tilfælde kortslutter og vi mister enhver evne til at ligge afstand til de følelser, som optræder i vores bevidsthedsfelt.

Denne tilstand er meget smertefuld, og kan beskrives som en følelse af at der er ild i én, hvad man indenfor psykiatriens verden ville begrebsliggøre som en psykotisk oplevelse. I denne akutte tilstand er det vigtigt ikke at lægge pres på vedkommende, ved f.eks at arbejde med fremtidsorienterede indsatser f.eks. alla ressourceafklaring. Når man har den oplevelse, at der er ild i én, jamen så har man behov for en afsmitning af ro fra et andet menneske. Denne spejling af Ro er det som sindsro-behandlingen muliggør.

Om Malene Mogensen

Ergoterapeut, Clairvoyant Healer og Sindsrobehandler.
Dette indlæg blev udgivet i Sindsro. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *